DUO-WONEN VAN ST. STATIEGELD OP JEUGD ontvangt aanjaagimpulse van St Else!
 

‘Alle begin is moeilijk’ en ‘de aanhouder wint’ het zijn oude gezegden en (nog steeds) reuze waar! St Statiegeld op Jeugd (SOJ) is sinds 2016 bezig om het woonconcept Duo-wonen bekend te maken in Nederland en het lijkt nu in 2023 een feit te worden. Met diverse pilots in ontwikkeling en het krijgen van een aanjaagimpulse van St Else, gaat Nederland dit jaar nog meer kennismaken met Duo-wonen.

“Een nieuw woonconcept lanceren gaat niet zonder slag of stoot”, vertelt SOJ voorzitter van Amanda Schiltmans. “Alle online en offline communicatie is noodzakelijk om dit nieuwe woonconcept bekend te maken onder jong en oud. Het hebben van een stabiel en bevlogen netwerk is belangrijk. Dit is o.a. de reden geweest voor mij om sinds 2019 aan te sluiten bij het Plein Doneren platform. Ik tref hier gedreven mensen die allemaal voor hun eigen idealen strijden om Nederland mooier te maken. We zijn als bestuur dan ook heel blij met de mededeling dat wij de aanjaagimpulse gaan ontvangen. Het helpt ons om het Duo-wonen (splitsing) expertise platform te gaan vormgeven. Binnen dit expertise platform willen wij alle tips, tricks en regels omtrent Duo-wonen en splitsen inzichtelijk maken voor eenieder die hier iets over wil weten of mee wil gaan doen. Duo-wonen is namelijk een manier om sneller woningen toe te voegen aan de sociale woningmarkt. Daarnaast wordt meteen de wens van ouderen vervuld; langer zelfstandig blijven wonen in hun vertrouwde omgeving. Dit kan doordat er een jongvolwassene dichtbij is die hulptaken verricht voor de senior(en), deze woont namelijk in volledige privacy in het gesplitste deel van het huis. Omdat heel Nederland worstelt met de wooncrisis, en zowel ouderen als jongeren hiervan elke dag problemen ondervinden, wordt het Duo-wonen expertise platform dé plek om kennis uit te wisselen met als doel Duo-wonen binnen huur- en koopwoningen in Nederland bekend te maken en voor iedereen mogelijk te maken”.

“Mocht je meer willen weten waarom senioren en jongvolwassenen willen Duo-wonen, bekijk dan de video van senior Leo (74) en jongvolwassene Alrik (25) op onze website www.st-soj.nl of via YouTube. Met de hulp van het Jo Visser Fonds zijn deze video’s tot stand gekomen. Wil je meer weten of mij persoonlijk vragen willen stellen, laat dan een berichtje achter hier op het platform en we treffen elkaar snel!”

 

Stichting Statiegeld Op Jeugd wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking, steun en support van: