Dat de huidige woningnood een actueel thema is, dat mag geen verrassing zijn. De oplossingen ervoor worden op veel plekken met beide handen aangepakt. Duo-wonen is zo'n voorbeeld. Amanda Schiltmans weet daar veel van. Zij is namelijk onder meer van Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ).

SOJ zet zich in voor betaalbaar wonen voor jongvolwassenen, gezien de uitdagingen op de overspannen huizenmarkt. Door herbestemming van bestaande woningen en gebouwen creëert de stichting woonvormen waar jong en oud samenleven, waardoor duurzame en sociale leefomgevingen ontstaan. Het initiatief bevordert een balans in leeftijdsdemografie en biedt voordelen voor alle belanghebbenden, met eigen woonruimte voor jongvolwassenen, nabijheid van hulp voor senioren, en duurzame leefomgevingen voor de overheid. St. SOJ roept op tot actie om deze visie op de toekomst te realiseren.

En wat betreft Amanda? Ze is op een missie, dit is waar ze voor staat. Dit is waar ze dagelijks voor opstaat. Met een achtergrond in de communicatie is ze duidelijk: "Liever een geslaagde duo-woning, dan een blije klant voor een opgeleverd product."

In deze podcast vertelt ze er alles over.

Stichting Statiegeld Op Jeugd wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking, steun en support van: