Van 7 t/m 9 februari 2024 initieerde de Blommestein Groep op Kasteel Maurick in Vught voor de 3e keer de successessie ‘de onorthodoxe studiereis in eigen land’, waarbij bestuurders uit zorg, wonen, welzijn en gemeenten - samen met maatschappelijk ondernemers en burgerinitiatieven - de beweging van een medisch naar een welzijnsmodel in het woonzorglandschap versnellen.

Ambitieus en actiebereid om samen tot opschaling van onconventionele en domeinoverstijgende oplossingen te komen en wij mochten hier ons concept Duo-wonen presenteren. Amanda Schiltmans was als tafelvoorzitter gesprekleider en heeft in diverse groepen het Duo-wonen concept toegelicht en alle up's en praktijkervaringen gedeeld. Daarna werd met elkaar nagedacht werd hoe Duo-wonen sneller opgeschaald kan worden. Daarnaast is met elkaar gesproken over de 'hoe' dit concept binnen de 352 gemeenten in Nederland bekend te maken.

Een zeer interessante dag en mogelijkheid om ons woonconcept voor jong en oud bekend te maken bij partijen die er toe doen als het gaat om wonen-zorg-welzijn in Nederland. We hopen op een mooi vervolg.

Het rapport (gereed sinds 15-03-2024) van deze bijeenkomst is voor iedereen te lezen, klik hier om inzichten te krijgen in wonen-zorg-welzijn in Nederland NU en de wensen voor de toekomst. Lees onze bijdrage op pagina 13. Lees vooral ook vanaf pagina 14 'Sloop het schoten', want iedereen binnen wonen-zorg-welzijn heeft hiermee te maken en nog erger LAST VAN!


Ook wij merken het al sinds 2016; Nederland moet kijken naar het groter overstijgende doel en de oplossing voor Nederland. Door niet over de schotten heen te kijken en echt te gaan samenwerken, lopen we tegen deze problemen aan. Maar... er is hoop en het kan anders! Dit verslag laat echt zien dat alle partijen in wonen-zorg-welzijn partijen het in Nederland anders willen. Nu is het aan de overheid! Daar moet het omdenken en om-actie ook gaan starten en dan gaan we echt het verschil maken voor Nederland!

Greep uit foto's van deze dag:

  

  

Stichting Statiegeld Op Jeugd wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking, steun en support van: