"Ik ben op 19 april jl. uitgenodigd, door het team van BREiNN in Zwolle, om te komen vertellen over Duo-wonen", vertelt onze voorzitter Amanda Schiltmans. "BREiNN publiceert regelmatig informatie rondom het thema 'duurzaamheid'. Ook de sociale duurzaamheid van samenlevingen vinden zij belangrijk en daarom mocht ik aanschuiven. Een prachtige manier voor mij en ons Duo-wonen breder bekend te maken in Nederland. Onze Stichting Statiegeld op Jeugd is er namelijk voor iedereen en door het hele land heen". Lees hieronder de intro van BREiNN en bekijk de uitzending door hier te klikken. Veel kijk plezier!
=====
[IMPACTCAFÉ] We kunnen gewoon niet meer wachten, we zetten ons nieuwe Impactcafé bij deze gewoon ONLINE. Thema? Tijdens deze aflevering geven we onder meer een andere kijk op wonen. Bijvoorbeeld het 'splitsen van woningen'.

🏘️ DUOWONEN: IS SPLITSEN VAN WONINGEN EEN GOED IDEE?

Een woning splitsen is het proces waarbij een woning wordt opgesplitst in twee of meer afzonderlijke wooneenheden. Oftewel: woningverdubbeling! Dit kan worden gedaan door een bestaand huis te verbouwen, door het toevoegen van een extra verdieping, of door het bouwen van een extra wooneenheid op hetzelfde perceel als de bestaande woning.

Tijdens dit Impactcafé kom je daar alles over te weten.

Aan tafel zitten deze keer: Amanda Schiltmans - Molter. Zij is onder meer initiatiefnemer van Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ). Aan tafel zit ook Jan van der Veer, Splitsingscoach en tevens van Ik Ga Splitsen. Jan verbaast zich dat niet veel meer senioren op het idee komen om hun eigen woning te splitsen. Onze derde gast is Jan-Maarten Elias, naast directeur van Energy Bridge een echte specialist op het gebied van verduurzamen.

En zoals je gewend bent, een nieuwe episode van Selma op Stap. Dit keer een kijkje bij elk® groep met een project dat samen met Breman Installatiegroep wordt uitgevoerd.

Kortom: een hele mooie blik op wonen...maar dan wel vanuit het vertrekpunt: op naar een duurzame samenleving.

Stichting Statiegeld Op Jeugd wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking, steun en support van: