Woningverdubbeling 

Door bestaande woningen te splitsen in kleinere woningen ontstaat woningverdubbeling en kan het woning te kort snel worden gekanteld! Splitsen van bestaande woningen, huur of koop, zullen bijdragen aan een duurzame leefomgeving waar senioren en jongvolwassenen samenleven in deze nieuwe woonvormen. Door jongvolwassenen een woonunit te bieden, zijn zij dichtbij om ‘hulptaken’ te laten verrichten voor senioren, ontstaat er een sociale cohesie en is een duurzame leefomgeving een feit. In ruil voor deze hulptaken sparen de jongvolwassenen. Een deel van de huur, in de vorm van ‘huur-sparen’, wordt gereserveerd om uiteindelijk te gaan gebruiken voor de aankoop van een eigen starterswoning.

Huur-sparen
Bij huur-sparen bestaat de huur uit twee componenten; huurdeel en een spaardeel. Het huurdeel is voor de woning eigenaar, de huurvergoeding. Het andere component is het spaardeel. Dit deel is onderdeel van de huur, maar wordt gereserveerd in de ‘statiegeld pot’. Wanneer er t.z.t. de wens voor een eigen starterswoning ontstaat, kan dit geld opgenomen worden om de eigen koste koper te bekostigen. Een van de doelen van St. SOJ is om deze huur-spaar-inleg te laten groeien, waardoor er ‘meer geld’ ontstaat dan er door huur-sparen is ingelegd. St. SOJ wil dit gaan realiseren door o.a. ouders/verzorgers en familieleden, bedrijfsleven, overheid en andere belanghebbende bij een duurzame leefomgeving te betrekken.

Statiegeld pot
Om deze pot te laten groeien, wil St. SOJ activiteiten organiseren en coördineren om dit te realiseren. Ook zullen inspanningen van de eigen stichting bijdrage aan de groei van de ‘pot’. Door tegen vergoeding voorlichtingen e/o workshops te organiseren en te geven, wordt een deel van de vergoeding gedoneerd aan de pot. Daarnaast wordt het woonconcept vermarkt (licenties) waarbij tevens een deel gedoneerd wordt aan de statiegeld pot. Giften e/o donaties van derde, worden ook gebruikt om de pot te laten groeien.

Meer weten? Het team van onze stichting staat voor u klaar om u meer te vertellen over de diverse mogelijkheden. Stuur een e-mail naar info@st-soj.nl en er wordt snel met u contact opgenomen. Bellen mag natuurlijk ook, 06-27 35 87 49.

Stichting Statiegeld Op Jeugd wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking, steun en support van: