Hoe fijn heeft u het in uw eigen (huur en/of koop) huis; vertrouwde omgeving, fijne buurt, schitterende tuin en onafhankelijk altijd uw eigen beslissingen nemen. Zo wil iedereen toch ouder worden?!

Maar wat als uw huis eigenlijk te groot is, als het onderhoud van de tuin te zwaar wordt, u de wekelijkse boodschappen niet langer alleen kunt doen of u zich misschien eenzaam voelt en weinig tot geen aanspraak heeft? Dan is het wonen in uw eigen woning veel minder fijn en soms zelf een hele zware belasting. Natuurlijk zijn er mogelijkheden om uw huis te verkopen en kleiner te gaan wonen, maar wanneer u hier maandelijks een groot bedrag voor moet betalen en daarmee uw vertrouwde omgeving met mooie herinneringen moet inleveren, wordt het vast minder aantrekkelijk om uw senioren leven op die manier te gaan invullen.

Wat nu als wij u vertellen dat u helemaal niet uw eigen woning uit hoeft, zelfstandig kunt blijven wonen, uw eigen beslissingen kunt blijven nemen, maar wel altijd iemand in de buurt heeft die er voor u is om ‘hulptaken’ te verrichten als u dit wenst. Samen bepaalt u deze hulptaken en het aantal uren dat dit gewenst is.

Hoe wij dit doen? Door uw woning officieel (bouwkundig) te splitsen ontstaat er een A en B nummer en heeft u een fijne ‘buur’ die u helpt daar waar dit wenselijk is. Dit noemen wij Duo-wonen. Deze buur is een jongvolwassene die het gesplitste deel bewoont, vaak is dit een woonunit van ongeveer 50m2, maar er zijn woningen waarbij deze oppervlakte meer kan zijn.
Zo’n woonunit bestaat uit:
- woonkamer met open keuken
- aparte slaapkamer
- badkamer met douche, toilet en wasmachine aansluiting
En deze woonunit is altijd alleen maar bereikbaar via een eigen opgang, dus u heeft niemand op kamers! Privacy voor beide bewoners vinden wij heel belangrijk en is altijd gegarandeerd!

Een utopie horen wij u denken! Nee hoor, realiteit! Het team van onze stichting staat voor u klaar om u meer te vertellen over de diverse mogelijkheden. Stuur een e-mail naar info@st-soj.nl en er wordt snel met u contact opgenomen. Bellen mag natuurlijk ook, 06-27 35 87 49.

Stichting Statiegeld Op Jeugd wordt mede mogelijk gemaakt door samenwerking, steun en support van: